Brandos.se

God kväll

I dag har jag haft full rulle pluggat en hel del och är hur seg som helst.. Men klockan börjar ticka på nu och det är dags att sova. Har inte blivit många uppdateringar den här helgen, men så är det väll på helgerna kan jag tro man har annat att göra.

Jag får lov och säga att korten från i går inte var de bästa, men jag kan lägga upp några senare för nu tänkte jag hoppa in i duschen och sen sova! Jag är jätte trötter.. Sov kanske 4 timmar i natt, och utan att ha festat något i helgen känns det som om jag gjort det tack vare att jag är så seg för jag sov så lite..

Man har sig själv att skylla när jag är vaken så sent! Men nu ska jag bli taggad igen inför en ny skolvecka som innebär mycket plugg. Måste ju tenta av Matte B nu snarast för att kunna påbörja med matte C!

God natt!


bild från igår

Söndag

Kom hem för bara en liten stund sen (Ja, har inte varit hemma sen jag åkte i går) och jag är så himla seg och trött, mår helt enkelt söndag i dag. Jag drack (nästan) ingenting i går 1 glas vin och 1½öl men det är nog att jag sovit så lite i natt att jag är trött och seg. Funderade på att sova lite nu, eller vila i vilket fall men hur trött kommer man inte bli efter det?

Gossip girl börjar om drygt 1 timma, och det måste jag kika på i dag! Missade ju förra veckan =(

Ska lägga in bilderna som togs i går, men jag tror att det bara är massa kort på mig men vi får se lägger iaf. upp några bilder från gårdagen senare.

Nu ska jag vila! Hade bäst!

Ska i väg nu..

Stressans hetta är här och jag ska i väg nu till min moster, hinner nog inte skriva något mer i dag så jag uppdaterar förns i morgon.

Men ha en så bra lördag kväll!

God morgon!

Jag slog upp ögonen vid 10-tiden i dag, såklart var min mamma och styvpappa uppe sen tidigt och var på väg ut nu och skulle promenera i solen. Ja, vädret är underbart i dag.

Planerna i dag är.. hm.. kommer inte riktigt i håg vad det var som mamma sa, men hon rabblade upp hur mycket saker som helst som hon tyckte jag skulle hinna med nu när de var på promenad. Så typiskt mammor, eller kanske bara min som är så.

Men iaf. vid 16-tiden i dag ska jag åka med mormor och morfar även mamma och min styvpappa T till min moster, för mina mostrar fyller år på måndag. Ja, de är tvillingar! Och de är så himla snälla.

Så nu är det bara att sätta i gång med "mammas-lista" haha!

Myskväll & Katastrofserie

I kväll har jag inte gjort så mycket mer än suttit och tittat på tv med mamsen. Hon gick och la sig efter nyheterna så jag började kika på serien "Flood" det var del 1 av 2 i dag. Den handlade om en katastrof som drabbade London, ganska intressant faktiskt. Men jag tycker ju om sånna filmer, så inte konstigt kanske?

Men frågan är ju, kan sånt hända i verkligheten? och kommer de hända i framtiden?

Då pratar jag naturligtvis om enorma krafter i havet som en tsunami ungefär fast mycket värre, mycket mer kraft och högre vågor. (Relaterar till serien jag nyss såg hur många meter som helst höga vågor!) Men jag tror det kan hända, men jag vet inte om det kommer att hända. Det får man vänta och se, men jag tror garanterat att jorden kommer drabbas av fler katastrofer i mitt liv än de som vi har varit med om under de senaste åren. Studerat en hel del faktiskt om naturkatastrofer, och hur kraftiga jordens krafter är igentligen och det är ett mycket intressant område ska ni veta!

Hav och vatten överhuvudtaget har jag sånn respekt för så det går inte.. Det är något man inte kan påverka eller iaf. inte så himla mycket även vind. Okej, vi säger såhär har respekt för alla jordens krafter Det låter lite bättre va? Eftersom det är just det jag har.

Tror du någon enorm katastrof kommer drabba jorden?


Älskar vitlök!

Vill bara säga att jag älskar vitlök, ska vara riktigt stark vitlökssås. Gjorde faktiskt en häromdagen och åt chips till, allt funkar tillsammans med vitlökssås tycker jag, kan vara allt ifrån pizza, dressing till sallas och dip.

Jamie Spears pojkvän otrogen?

Jag vet att det kanske är lite knas att skriva sånt här om kändisar, för det har ingen med att göra igentligen. Men jag kan vara tänka mig hur det är att föda ett barn och sedan är pojkvännen otrogen! Skulle bli galen ju, uscha..

Vad tror ni? LÄNK

Helg dvs. oroligheter

Helg innebär oroligheter på många ställen här i sverige inte minst här där jag bor, eller där du bor. Varje människa kan bli drabbad av något olagligt och det är inte frågan om "om" utan snarare "när". Jag har pratat med många ungdomar, läst tidningar och hört på bussen/tåget som pratat om helger eller kvällar och inte nog med det DAGAR! Det är så att det är oroligheter även under ljusa dagen, och man ska alltid vara på sin vakt inför människor som beter sig annorlunda.

Jag har valt att stanna hemma i kväll, det är väll en protest mot ungdomsbrottsligheten eller s.k. misshandel och personrån m.m. Inte tala om alkoholism också för den delen, läste i tidningen i dag (City) att det är många unga kvinnor som är på avvänjning just nu för att de druckit så mycket under sommaren. Jag har inte alls druckit mycket i sommar, men jag har nog druckit mycket om man jämför med unga som inte dricker överhuvudtaget. Men just därför ska jag ta tag i det här, och komma på något att göra åt det. Jag är bara en vanlig svensson, men man kan alltid försöka motarbeta  både alkoholism och våld.

En stor anledning till mitt projekt jag startat nu, är att ta reda på bakgrunden till ökningen av våldsbrott bland unga och även se vad poliserna gör åt saken. I tidningar står det att unga har bättre kontakt med polisen, men är det verkligen sant? Jag ska försöka ta reda på svaret!

Dagens outfit

Här har vi dagens outfit:




God eftermiddag!

Nu är jag hemma från dagens skoldag. Första lektionen hade jag Samhällskunskap B och det var mer introduktion, skulle skriva lite om de olika styrena som finns t.ex. det där med president osv. men våra datorer fungerade inte så bra så jag hann knappt göra något alls. Så jag får göra resten här hemma, min lärare sa att det spelade ingen roll om man gjorde det bara att man hade ett hum om vad de olika grejerna är. (Vi fick ett papper med massa ord)

DET ÄR FREDAG! I dag på väg till skolan satt jag och funderade på vad det var för dag, och sen kom jag på "Det är ju fredag!" men man ska inte häkta upp sig över det. Det enda bra med helg är att man kan sova hur länge man vill och att man kan vara vaken sent!


God morgon Fredag!

I dag är det fredag och jag ska i väg snart till skolan, vet inte riktigt vilka lektioner jag har men en lektion jag iaf. vet att jag har är Samhällskunskap B.

Är inte så trött nu faktiskt, men det kommer väll när jag sitter på tåget så somnar jag eller något och missar station jag ska av på sen..

Nej! Nu ska jag fixa alla böcker och allt så allt är på plats, så man inte glömmer något viktigt.

Lägg till mig på bloggkoll

Tänkte bara passa på att säga att jag blivit medlem nu på bloggkoll och om ni vill får ni gärna lägga till mig där, så slipper ni klicka in här (på bloggen) hela tiden om ni vill veta om jag skrivit något är det bara att gå in där... Smidigt och enkelt

Bloggkoll

Dags att hoppa i säng!

Varför blir det alltid så svårt att komma i säng när man varit ledig? Eller jag vet svaret för man sov så länge.. Men jag ska försöka göra ett test nu och sova, brukar annars gå och lägga mig vid 22-tiden varje dag senast men nu är ju klockan ca 1 timma senare. Så nu är det bara att försöka sova! För jag ska ju upp vid 6 i morgon.

Sov så gott!

Visa respekt mot andra..

Jag är så trött på att läsa allas kommentarer (inte mina egna) men andras kommentarer och höra om respektlöshet. Varför är människor så himla respektlösa mot andra? Vad har man själv gjorde de människorna som säger något elakt om en för att man tycker en sak eller sånt. Sverige i dag är ett land där man får tycka vad man vill, men trycka ner människor är inte acceptabelt. Offentliga personer får man väll ha en åsikt om, tycker jag men det är ju inte så att man "känner" personen och kan yttra sig på så vis om personen bara det man vet och det är nog tyvärr inte mycket man igentligen vet säkert om någon.

" Behandla andra som du själv vill bli behandlat "

Senaste nytt




 
Oversize t-shirt                     Väska Åhléns                   

Tunika GT


Underkläder olika slags modeller

10-åring tröttnat på skolan?

För några dagar sen var jag inne på MSN och pratade med min styvsyster Kaisa som är 10 år. Hon började skolan samtidigt som mig (Den 19:e) och jag tänkte liksom fråga henne om skolan var skoj osv. Hon går alltså i 4:an har jag gör mig iaf. men iaf. hon skrev att "skolan suger" okej hon har gått 3 år i skolan och hon tycker redan den suger hon kommer få det jobbigt ända fram till årskurs 9 eller hur?




Vart tar tiden vägen?

Jag är ledig i dag så jag har all tid i världen att hinna med allt, kan man tro iaf. för det är ju just på sånna här "lediga-dagar" man inte har nån tid! Jag vet inte vad jag pysslat med nu sen jag vaknade, klockan är halv 3 snart och jag sitter i ett hyffsat stökigt rum som måste städas upp, alla skolböcker jag måste läsa och även inköpslistan börjar bli lång.. Men ingenting har jag gjort, vad har jag gjort igenligen tro?

Får ta tag i det här nu tycker jag!

Kan datorer inte bara funka?

I går när jag kom hem hämtade min styvpappa mig från tåget, och då berättade han att deras dator (Hans och mammas) gått sönder eller är något fel på iaf. De har inte fått virus eller något sånt, utan det är själva datorn som segat ihop sig.

Hatar när datorer bara skiter sig och går inte att starta, man förlorar allt på den bilder-dokument (om man har otur)

Kan ingen uppfinna någon dator som aldrig ger några problem? Som bara är så söt och snabb, inga problems alls alltså.. Men det är ju helt omöjligt kanske, men man kan ju alltid vilja.

Torsdag

Nu har jag äntligen kommit upp ur sängen, det var jättesvårt eftersom man fick ligga kvar hur länge man ville för man var ledig i dag.. Men nu är jag uppe iaf. och ska göra lite nytta får se bara vad det blir för jag känner att jag nog sovit för länge och är alldeles mör i kroppen.

Äsch, i morgon är det helg ju! Ska bli superhärligt med helg, äntligen tänker man. Har planer endast på lördag just nu då jag ska till min moster och fira mina mostrar ska faktiskt bli kul att träffa alla kusiner igen =)

Dags att äta något..


God natt

Nu är det dags att tacka för mig, har varit en underbar onsdag fast kanske en lite väl lång skoldag men det kan vara värre som sagt. I morgon får jag se vad jag hittar på eftersom det är första lediga dagen efter skolstarten men jag ska iaf. inhandla lite skolmaterial och plugga.

Skriver mer i morgon! Dags att hoppa i säng.


Ledig imorn

I morgon torsdag är jag ledig, ska bli så himla skönt för den här dagen var ju riktigt lång. Jag vet inte riktigt ännu vad jag ska ha för mig i morgon, tror jag bara ska slappa och såklart plugga.

Kikade igenom högskolor i dag och där såg jag att man är tvungen att ha Matte C om man ska läsa ekonomprogrammet som jag tänkt, så jag får nog ta och klämma till med Matte C också! Ska pressa mig själv att klara av allt nu i skolan, matte är självklart roligt.. Men hur svår är Matte C?

Varför klä enäggstvillingar lika?

I dag när jag satt på tåget hem såg jag en mamma med 2 barn, såklart var de enäggstvillingar och super lika varandra! Men en annan sak jag lägger märke till när jag ser tvillingar (enäggstvillingar) är att de oftast är klädda på samma sätt, t.ex. en vit tröja och ett par svarta jeans eller en vit/röd randig klänning.
Mina mostrar är tvillingar och när man ser kort på de när de var små, gissa vad de hade på sig? Jo, likadana kläder..

Har inte ni lagt märke till det här?



 

Försöker fixa bloggen nu!

Nu försöker jag trixa och fixa lite med bloggdesignen bl.a. headern får se vad jag hittar på...

Och för det andra, det kan se lite "konstigt" ut i mellan åt, men det kommer nog bli bra till slut!



UPPDATERING: Tyckte förändringen gick bara bra, men har inte riktigt valt ännu om jag ska ha en bild på mig själv som header riktigt ännu.. Men det är under process =)

Kom hem 18.30 från skolan!

Åkte till skolan i morse vid 7.20 och var där hela dagen och bla bla sånt liksom. Första lektionen var administration, den verkar faktiskt ganska rolig. Eftersom vi har så långa lektioner i våran skola, en lektion är på 2,5 timma då får man verkligen inblick i vad det är för kurs för läraren drog igenom allt vi skulle göra.

Lunchen blev kebab med bl.a. B och E det var ganska varmt väder i dag by the way.

Efter en 30 minuters rast (lunchrasten) satte jag i gång att plugga matte B(på håltimma), och tiden kanon snabbt så jag hann hur myckeet moment som helst men ändå jag satt och räkna i lite mer än 2 timmar. Hade dock en rast på 10 min innan jag skulle ha projektarbete. Det var faktiskt roligt att ha den lektionen i dag, även att den började vid 15-tiden.

Tänk att jag överlevde den här dagen! Kom hem kl.18.30 i dag och då var middagen precis klar när jag kom hem, så i dag har man inte hunnit med mycket här hemma. Snart läggdags!

En tanke som slog mig, eftersom jag inte har SL-plus räckte bara mitt kort 30 min. till efter jag kom hem tänk hur länge jag var i väg i dag i skolan? Från 7.20 till 18.30, jag "bor" på skolan tror jag.

//Linna


God morgon onsdag!

God morgon onsdag!

Det känns lite konstigt att vara vaken såhär tidigt men jag ska inte klaga nu är det perfekt med att inte stressa som en galning innan jag ska i väg till skolan, kan ta det lugnt. I natt trodde jag aldrig jag skulle somna, men tydligen så gjorde jag det till slut, och vaknade på den "pigga" sidan. Jag är redo om något för dagens skoldag!

Dagens planering:
7.30 Åka till skolan
9.00-11.40 1:a lektionen Administration den håller på ända till lunch
15.05-16.20 2:a lektionen Projektarbete Ser ni glappet! Får hoppas jag kan fixa det där i skolan i dag, annars får jag sitta och plugga matte i 3 timmar..

Dags att äta frukost!


En glad Linna

RSS 2.0