Brandos.se

Fredag

God morgon!

I dag är det fredag och det känns super härligt, fast jag sov i stort sätt hela vägen till skolan utom när jag träffa Serhat i slussen på bussen.. Men iaf. har just nu samhällskunskap, och vi har fått de sista uppgifterna nu för terminen eller snarare innan kursen slutar så nu har man o göra om man säger så..

God kväll!

Klockan är snart 22, och det känns som om man inte gjort annat i dag än att plugga. Men har ganska mycket i skolan just nu, så kanske inte konstigt att man måste plugga på sin fritid. Har naturligtvis inte bara pluggat utan har pratat lite med Eliz (såklart). Men iaf. kommer ni ihåg listan som jag skrev tidigare över "Dagens plugg som står på schemat"? Jag lovar, jag har gjort allt som stod på den! Jag är stolt, för det är inte alltid man lyder sitt schema, right? Men nu är jag som vanligt trött och ska kika på film snart..

Dagens plugg som står på schemat är:
-Filosofi inlämning
-Matte Inför nationellt prov om 2 veckor
-Svenska C
Skriva två tal iaf. börja med de olika
-Projektarbete
Sammanställa information & ta reda på vad som saknas


I morgon är det FREDAG som sagt, och jag ska bege mig till Nacka simhall och simma lite på idrotten, ska faktiskt bli kul och mysigt.. Ska även klippa mig i morgon, och kanske få besök av Eliz får se vad som händer.. Kanske utgång på ingång? Nej skoja bara, ska bort på Lördag så det får räcka för den här helgen..

Dagens plugg

Kom hem för nån timma sen nu o jag har faktiskt inte börjat plugga än för dagen, konstigt nog? Så jag måste sätta igång snart annars kommer det bli sent som vanligt. Får hoppas bara jag slipper laga middag i dag också (Som alla andra kvällar den här veckan) Men det blir ju gottans, så man ska inte klaga heller. (Hatar å klaga)

Dagens plugg som står på schemat är:
-Filosofi inlämning
-Matte Inför nationellt prov om 2 veckor
-Svenska C Skriva två tal iaf. börja med de olika
-Projektarbete Sammanställa information & ta reda på vad som saknas



Filosofi del4


I dag på den fjärde filosofi lektionen gick vi igenom kapitel8 som handlade om "Etik och Moral". Först fick vi spåna lite på vad det var, och sedan fick vi konkreta exempel o även förklarat för oss vad det är.

MORAL: Våra konkreta handlingar och våra uttalande åsikter, frågor om gott och ont, rätt och fel.

ETIK: Våra argument för det vi visar i våra handlingar och uttalanden. Etiken är moralens teori.

Man kan även ställa sig frågorna när det handlar om våra argument till en handling.. Dvs. att etiken delas in i 3 huvudfrågor.. T.ex. det första Vad är rätt? det andra Vad är gott/ont? för det tredje För vem? Det behöver alltså inte vara något speciellt, utan man kan alltid ställa sig dessa frågor om man väljer att göra något eller har gjort något som kan vara t.ex. att berätta för sin kompis om man vet något specifikt om man ska berätta resp. inte.. Men frågan då kan vara att man kan skada sin kompis, men att man måste berätta för att slippa gå med bördan som det kan innebära.. Så vem gör man det för när man berättar? (Fråga 3)

Det finns även ett annat sätt att tänka på och det är VAD ÄR RÄTT? alltså man kan besvara 3 olika områden, för det första Avsikten för det andra Fysiska aktiviteten och det tredje konsekvenserna. När det gäller det här, pratade vi om otrohet på lektionen speciellt, när man är otrogen i den stunden tänker man på konsekvenserna, vad det kan innebära eller tänker man på själva aktiviteten och inte avsikten? Det här blir man galen på till slut tror jag, för man kan inte alltid gå runt o tänka på allt innan man gör det.. Men när det gäller otrohet har jag mina principer, och jag skulle aldrig vara det.. Det är min moral som sagt.. Etiken i detta område finns det mycket att argumentera om men det tar vi nån annan gång.

Torsdag

Sitter just nu i skolan och har haft precis lite genomgång på "Filosofi" lektionen, faktiskt super mysigt att sitta o lyssna på läraren när hon pratar om allt möjligt knasigt.. Skriver mer senare om vad vi gick igenom på lektionen, för det är faktiskt ett mycket intressant ämne det där filosofi ska ni veta.. (Eller jag tycker det snarare)

Dagens:
- 9.10-11.30 Filosofi


Onsdag

God dag!

I dag är det onsdag, redan? Snön är kvar, men jag tror som enligt SMHI att den kommer försvinna tills i morgon/Fredag tyvärr. Men det var trevligt iaf. att se snön lite granna i år, hoppas bara det snöar på julafton! Tycker om snön, speciellt den första när man vaknar upp en dag och det snöar, finns d nå bättre?

Dagen i dag blir enkel, ska nog inte göra så värst mycket mer än att få tag i Eliz och boka in någon passande dag för oss att ses. Tyvärr, har jag ju inte träffat henne på nån vecka nu.. Men det ska vi naturligtvis ändra på!!

Tack för idag!

Nu snart tänkte jag ta och hoppa i säng.. För att vara utvilad i morgon, då massor av plugg ligger o väntar på mig. Det charmiga med massa plugg är att man är sysselsatt.. Men det tråkiga är att jag hade planer att träffa min "bögkompis" Adde, men det får nog vänta tills nästa vecka eller veckan därpå, vi får se hur lång tid han orkar vänta innan han tar sitt pick o pack och kommer hem till mig.. Som sagt man vet aldrig med Adde, men han har ishockey match på fredag så man får väll ta o dra sig dit om inte annat, eller för den delen kanske inte på fredag just utan kanske nån annan dag för att visa att man bryr sig och inte bara "skiter i honom" för jag vet hur ledsen han blir.. Men som sagt han är supersnäll.. Vad mer kan man säga om sin egna lilla "bögkompis" haha!

Sov gott!


"Man vet inte vad man förlorat förns.."

Uttrycket:

"Man vet inte vad man förlorat, förns det är för sent.."


Detta stämmar mycket väl känner jag just nu.. För det finns en kille som jag pratat med om att jag inte känner direkt som han och bara vill vara vän med honom och inget mer, trots allt som vi hade tillsammans.. (Eller hade vi något?)

För som sagt det finns en annan kille i mitt liv just nu, som dök upp och tog mig med storm.. (Iaf. mina egna känslor för honom, kan inte prata för honom) Den känslan som jag har när jag är med den här killen hade jag inte med den här andra killen, men jag är ännu osäker på hur allt ska gå.. Men jag vill inte stressa utan se hur allt går, och inte stressa mig in i något som jag gjorde med mitt ex för det är fel.. Fast om det känns rätt varför ska man inte göra det som känns rätt för tillfället?

Jag vet inte hur jag ska säga det här, men allt är så svårt i mellanåt.. För tänk om det inte är ömsesidigt.. Men är man inte nöjd med det man har redan? Varför skrämma bort killen? Eller skrämma mig själv? Jag är inte rädd, inte så rädd att jag är rädd, men klart jag är rädd...

Bilder; Dagens shopping



Shoppingen som blev i dag inhandlades inte så värst mycket, för om jag ska vara ärlig så fanns det inget i min smak! Men iaf. kom hem med några shoppingpåsar iaf.

- Blondering

- Läppglans
(Mitt vanliga ljusrosa som smakar jordgubb!)

- Väska (Halv stor)

- Pumps svarta Köpte ett par gula pumps i somras med öppen tå, dessa är likt dessa förutom att det är en annan färg plus stängd tå.. Fast de svarta har lite högre klack!

Mina gamla skor som jag köpte i somras..









Här är mina nya svarta ursköna pumps!









De är lika förutom att det är olika färger osv.

Tisdag

I morse när jag blev väckt av mamsen var jag ovanligt pigg.. Men man ska inte klaga, det är alltid trevligt när man förvånar sig själv som sagt. Blev kaffe direkt på morgonkvisten tillsammans med mammas kompis Lohne som fortfarande är här om dagarna och jobbar (För att hon inte har internet) Men jag ska inte klaga, roligt att inte behöva vara själv på mornarna..

I skolan i dag hade jag svenska c, var faktiskt ganska roligt för dagens huvudämne var "Läsbarhet". Jag lärde mig ganska mycket, men allt var självklara saker t.ex. vad som gör en text svår resp. lättläst. Fick även reda på att vi ska ha en "platsskrivning" om ca. 3 veckor (Eftersom jag ska missar den första skrivning pga. prövning i MaB som håller på i 4h om 2 veckor) Ska inte klaga, har iaf. en gång till på mig att göra skrivningen, eller jag bad om att få skriva den veckan efter och såklart gick det utmärkt!

När svenskan var slut, såg jag att Jalle satt i "Mattecaféet" som det så fint heter hela veckan.. Men iaf. där satt även Oliver och Serhat.. Så vi hade lite roligt och prata lite, men sedan så hjälpte jag Jalle lite med hans matte, superskoj eftersom jag är "döbra" på matten han håller på med.. HAHA! Men iaf. jag försökte och jag försökte förklara för honom det här med minus framför parentes, jag blev inte irriterad över att han inte förstod utan jag tog lugnet över mig och frågade "Vad förstår du inte, berätta?" Så fick jag ta om allt från början igen, om och om igen.. Men det var roligt, kanske ska bli lärare ist. för revisor/ekonom? Kanske lärare i ekonom ämnen på högskolan? Ha? Där fick jag minsann till det!

Kom hem för en stund sen drack lite kaffe, och nu ska jag iväg igen och shoppa lite! Får se vad jag kommer hem med.. Som sagt löning i dag!


Måndag

Måndagen är här likaså är en ny vecka här, då vi alla ska ta nya tag och börja om från början.. I skolan pratar vi alltid om "ett blankt vitt papper" som det så heter när man börjar ett nytt läsår, och det känns som om man behöver det där "blanka vita pappret" varje vecka.. För att kunna ta nya tag och inte se bakåt utan endast framåt.

I morse när jag gick upp, mådde jag inge vidare bra.. Var förskyld, hade ingen röst och har aldrig varit så seg som jag var i morse.. Så jag blev hemma i dag, men i morgon ska jag bege mig till skolan hur jag än mår, för det är viktigt med sin närvaro i skolan tycker jag.. För det är endast då man kan kommunicera med sina lärare och inte bara via mejl som kan bli lite opersonligt. I morgon skall även flaket betalas, och det är viktigt att man gör det också för att underlätta några komplikationer på vägen.. Känns så konstigt att tänka på sin student nu? När det är snöstorm ute?! Studenten känns bara så långt borta, men det är den inte som sagt..


Bilder; Saknar "trion" grabbar!

Det finns tider man aldrig glömmer, och jag kommer ihåg tiden då jag umgicks varje helg med 3 underbara grabbar.. Det var vi 4 (Jag, Luddie, Herm, Robban) och sen var det "alla andra".. Det var bara så det var. Jag är väldigt tacksam för allt tid vi fick tillsammans, vi hade aldrig tråkigt även att det var vi som "förfestade". Det finns så många ord att säga om våra galna tider..

T.ex. på ord kan vara:  "videokameran" - Jo det var såhär att vi ställde en videokamera i ett skåp i köket hos Luddie och spela in hela kvällen, eftersom vi viste att det är där alla kommer samlas iaf. och vet ni hur roligt det var att kika på den dagen efter?!

"dans på bordet" - Om grabbarna var riktigt fulla då viste man att det var dags för dansen på bordet med "plocka äpplen" och allt möjligt.

"brudarna" - Men det klockrena är alla brudarna, man fick höra ett och annat men de är ju underbara så varför inte liksom? Men inte för mig såklart, de är mina vänner och endast det. Härligt att ha så nära killvänner.. Mina bästisar, allehoppa!

"fylle snacken robban" - Jag och Robban hamnade alltid i köket, och snackade massa bull (eftersom jag var i fas med att precis gjort slut med exkexet) Han sa rakt ut exakt vad han tyckte, även det gjorde ont i mellan åt men det var därför det var så underbart att prata med just honom.. Han hade inga medkänslor alls, han hjälpte mig hur mkt som helst ju då (2 år sen nu) Robban får dagens medalj!

Finns naturligtvis mycket mer att berätta, eftersom vi har umgåtts nu i ca. 3 år fast Robban har övergett oss men vi har fått nya "medlemmar" i trion! T.ex. Runken (Fast han har övergett oss nu också) Sedan Krille, Rickard, Nyby, Goofy, Jonken och såklart Wille m.fl.


LITE BILDER

Utflyttningsfest hos min far
Jag, Nyby, Ludde, Krille, Runken & Goofy FFE


Jag & Goofy (Min barndomskompis)


Runken och Herm slockna som vanligt!


FESTER HOS LUDDIE
Robban & Herm, ser ut som små ekkorrar!




Vi glömmer aldrig lamp-festerna!


Luddie


Sockervaddsmaskinen - rena party maskinen


Lättroade småkryp! Tejpa ihop varandra


Runken, jag & Hm ? (Syrrans kompis iaf.)


Jag och Ludde för 2 år sen, du kommer alltid vara som en bror för mig!


Herm & Luddie kör "dans på bordet" med "plocka äpplet" till PAKITO!


Alla 4a vi körde på brillorna mitt i vintern! Så skönt!


Nyår med grabbarna 2007/2008 Ägde stenhårt!
Vad ska man säga? Tur de hade mig som laga middagen?




Tolvslaget!
Jag, Luddie, Bubbis & Krille




LITE ANDRA BILDER
Jag


Fredag

God morgon gott folk! Vi har nu kommit fram till dag fredag och min härliga kryssning med hela tjocka släkten (Den "ingifta" dvs.) Men det kommer nog bli kanoners iaf. ska ni se, för de är underbara och snälla såklart, jävligt roligt folk också.. Så det ska bli skoj.

Syrran har planerat allt in i minsta detalj, eftersom hon har tenta på måndag ska vi plugga lite också.. Yes, "vi" ska plugga, självklart jag ska hjälpa henne.. Efter några flaskor vin är alla genier och speciellt på högskolenivå va? Nej, men det är alltid roligt att plugga med andra när de ska skriva tentor, för jag vet själv att man vill berätta allt man lärt sig eller snarare ska lära sig för man får in det lättare..

TIPS! Därför brukar jag sätta på "inspelning", och spela in det jag säger (Om nu ingen vill lyssna) Sedan lyssna och rätta mig själv.. Kanon bra idé!


Linna


Pluggdags så det ryker!

Nu har jag varit lat länge nog, och skall alltså göra det mesta som skall in..

Detta skall göras i dag:
- Rättskunskap "FRÅGOR & SVAR" Kapitel 6 Avtal + Skriva på projektet "Uppdraget"
- Filosofi "VAD ÄR VERKLIGHET?" Alla frågorna..
- Svenska C "Bildannonsanalys" + "Barack Obama talanalys" + skriva "Tal"
- Projektarbetet "Loggboksanteckningar" "Söka information/ Sammanställa"

Önska mig lycka till!
Lär sova sent i natt..


Torsdag - Filosofi del3

God morgon!

Nu är vi framme på dag torsdag denna vecka, har faktiskt gott fort känns det som? Fast det säger man nog varje torsdag..

Som sagt kom nästan precis till skolan, resan hit kändes lite halv lång i dag men men den är ju ganska lång.. Så inte konstigt den kändes lång kanske?

Om några minuter börjar dagens första och sista lektion, och det är inte mindre än "Filosofi". Den kursen är ganska rolig, så vi får hoppas åter den här dagenslektion blir rolig.. Så om inte annat tiden går fort för den håller på 1,5-2 timmar!



UPPDATERING:
Filosofi del.3
I dag på lektionen höll vi på med kapitlet som heter "SPRÅKET" och då pratade vi mycket om att ett ord kan ha tre olika aspekter t.ex. det första Ordet i sig den andra Referensen och det tredje Betydelsen.

Det finns mycket som man kan misstolka tack vare ett enda ord, detta är ganska roligt i sig tycker jag eftersom jag inte direkt tänkt på det tidigare. T.ex. om någon nämner "En hund" så kan vi ju tänka på alla möjliga sorters hundar t.ex. grannens skällande hund, eller kompisens snälla hund.. För det är såhär att man oftast reflekterar till sina egna erfarenheter när man hör ordet "hund". Nog om det!

Lektionens uppgift var att besvara några frågor som sedan skall lämnas in.. Rubriken för ämnet var "Vad är verkligt?" t.ex. på frågor att besvara var "Vad är metafysisk fråga?" "Vilka två olika "verkligheter" beskrev Aristoteles?"  samt "Vad tror du är verklighet utifrån ovan nämnda teorier och synsätt? Motivera dina ståndpunkter"

Så nu är det bara att sätta i gång o besvara dessa frågor o även ställa frågan till sig vad man anser är verklighet..

Dags att kika fotbollen!

Nu ska jag och mammsen kika på fotbollen! Holland möter Sverige.. Hoppas det går bra för Sverige, skulle faktiskt vara roligt..

Kryssning i helgen..

I helgen beger sig av till ännu en kryssning men då tillsammans med min fars sambos familj och släkt..

Tid: Fre 16.45 - Sön 09.40
Båt: Mariella
Medverkande: Ca 40-50 pers. i alla åldrar bl.a. pappsen syrran o alla styvsyskonen

Kommer bli nice! Kameran är på plats!

Mys med mamma

ÅH! Nu i dag har jag haft en mys-kväll med min underbara mamma..

Gick och mötte henne på hennes jobb, sedan lite shopping plus köpte lite mat. När vi kom hem laga vi mat tillsammans, sedan åt vi maten och drack lite vin.. (Fira lite lill-lördag plus att vi var ensamma hemma) Sedan pratade vi ett tag sedan kom Lohne och Daniel (Mammas vänner) Så vi satt o prata med Daniel medans Lohne gick upp o jobba vidare.. Riktigt trevligt..

Onsdag - Ledig

God morgon!

Som alla onsdagar är jag ledig, fast den här onsdagen skulle jag ha behövt åka till skolan och visat hur långt jag kommit i projektarbetet, men det gör jag nästa vecka eller så mejlar jag in.. För jag har ingen ork att sitta på tåget efter den där himlans förseningen i går!

Ska även ringa lite samtal i dag hade jag tänkt, bl.a. och försöka boka lite möten med poliserna.. Men vi får se hur det går, som sagt man kan alltid ringa och försöka boka man kan ju endast få en nej eller ja?

ÅH! Vad tänker jag med?!

I går kom min mamma och styvpappa o hämta mig från tåget.. Så vi kom hem tillsammans, och vet ni vad jag såg då på köksbänken?

Jo, det var tydligen såhär att jag gjort frukost samma dag tidigt på morgonen, och sen glömt o ställa in grejerna? Jag förstår inte vad jag tänkte med.. Eller vad jag inte tänkte med?

Min mamma var så skön hon sa "Det är inte direkt första gången du gör så". Medans hon tog det skönt, tog jag det mer som en argbigga liksom.. Men det var ändå skönt att hon var så lugn, trodde hon skulle bli jätteearg. Men det är ju också så att jag har ärvt hennes minne kanske? För hon har lika dåligt som mig, glömmer bort saker osv.

Sådan mor, sådan dotter?

Studentmösseprövning idag..

Direkt efter lunchen hade vi ett företag här med massor av kläder och såklart studentmössor.. Såklart fanns det mycket fint, så jag hoppas att mamma inte blir arg när räkningen kommer hem för jag tror det blev över tusen spänn!

Men iaf. känns verkligen som om studenten börjar närma sig nu eftersom man prövade mössor osv.
Så skoj! Längtar redan..

Pratade även med de som håller i studentflak plus skivan i dag vid lunchtid, åh! Stämning ska ni veta..

Tisdag - Vilken startpådagen!

God middag gott folk!

Gick upp som vanligt, och jag kunde inte ana vad som väntade mig i dag kan man ju säga,,

Det var såhär att jag gick hemifrån 7:15 och kom till skolan inte förns 10:30,  jo tog lite mer än 3 timmar för mig att ta mig hit..Så himla irriterande?!

Men vad ska man göra? Pluggar just nu Svenska C iaf, och skriver lite på mitt tal som jag ska hålla om 2 veckor. Talet handlar om att man ska framföra ett segertal när man blivit statsminister.. Ska faktiskt bli roligt, men vet inte vad jag ska rikta mig in på riktigt.. Funderar på "trygghet i samhället", för vem vill inte ha ett tryggt samhälle? Ja, jag är19 år, men det spelar väll ingen roll? Vill ju inte bli misshandlar för det, för att jag möjligtvis är på fel plats vid fel tillfälle eller att man ska köpa mat o råkar tappa lite kronor på golvet liksom

Ni betyder..

Håller ju på och sluta snusa, och jag lovar man blir helt knasig i sina känslor ska ni veta!

Men iaf. hittade precis en bild, där det är bild på mina 2 underbaraste vänner (tillsammans med mig)


Eliz, jag och Luddie 

Ni betyder så mycket för mig.. Jag är så glad att jag har er!

Ludde; Vi har känt varandra nu flera år! Du är som min bror..
Eliz; Vi har inte känt varandra länge alls, bara några veckor och jag lovar du växer och växer för mig varje dag som går!

Irriterad & Besviken

Just nu beskriver "Irriterad & Besviken" den känslan jag har inom mig, men jag mår inte dåligt eller så har bara den känslan..

Jag förstår vad som menades, men jag är ändå besviken på dig.. Du kommer aldrig göra mig förvånad, blir alltid besviken.. Det gör mig däremot inte besviken att bli besviken, för jag vet redan att du inte kommer att hålla det du lovat mig, det har du aldrig kunnat och kommer aldrig kunna heller(?)

En dag hoppas jag att jag kan vara stolt och säga att du inte kommer göra mig besviken igen, men tyvärr är den dagen långt ifrån idag.

Men älskar dig iaf. ska du veta! Trots att du alltid gör min besviken <3

Tyvärr kan jag inte skriva vem jag menar eller vad det handlar om, för det är lite mer privat.. Får se om jag kan skriva det senare någon gång.. Men som sagt man ska inte skriva allt på sin blogg om man inte är redo att berätta..

Måndag

Då var det Måndag igen och jag ska snart bege mig till skolan..

Det känns så konstigt att det är Måndag morgon, redan! Känns inte som om helgen har varit, för den gick så snabbt! Usch, hatar helger som går snabbt.. Fast helgen var snabb, men långsam för jag var vaken så mkt och sov inte så mkt. Så hur kommer det sig att den kändes snabb ? Men helger känns ju alltid så iuf.

Ska fixa allt nu till skolan, för i dag är det nya tag och massor av nytt plugg!
Linna

RSS 2.0