Brandos.se

Torsdag

God dag!

Blir galen min USB port på min dator funkar inte! Och det gör inte lättare när jag nu försöker sluta snusa, har snart lust o kasta ut min dator, helt ärligt.. Datorer o andra elektroniska skit grejer ska bara funka! Och inte tråttsa som en tråttsig tonåring, utan bara göra det man vill..

ÅH! Blir så irriterad...

Onsdag den 17e

God kvällens!

Som det ser ut nu har jag inte skrivit så mycket på senaste tiden, och det är för att jag inte har haft någon ork eller för den delen haft tid, varit så mycket annat omkring mig nu ett tag.. Så jag kör på en blogg-jul-ledighet, tror jag..

I dag iaf. var jag ledig från skolan, och passade då på att dra in till stan med Eliz och shoppa... Kom hem med några kassar, men dock inte så många som jag hade hoppats! REa var det till tusen, men vad var det för klen rea då? Fanns ju inge snyggt att lägga beslag på.. Kanske bara jag som har dålig smak.

Herrå!

"I min familj är vi hjälpsamma"

Lite kort min familj, det är alltså jag, min styvpappa och mamma som bor under samma tak (Har ju syrran i uppsala). Men det är såhär att det endast är jag och mamma som "tycker om julen", min styvpappa han vill helst skippa hela "skiten"..

Det roliga är min mamma är just nu sjukskriven, och hemma, så hon kan inte pynta så mycket, eller hon orkar inte.. Så hon sade till min styvpappa "Kan inte du julpynta lite?" Han fräste åt henne, efter en stund frågade han mig "Linnea, kan inte du hjälpa mig hänga upp ljusbelysningen ute?", tror han tycker om julen trots allt?!

Trots allt "Vi är hjälpsamma", för det är såhär att min mamma tog ner julgrane grejen som man ska sätta granen i plus en matta man har under, min styvpappa tog i sin tur ner julgranen och satte upp första delen av granen, och jag tog upp resterande två delarna till granen.. Visst är vi hjälpsamma..


Tisdag - Nationellt prov MaB

I morse gick jag upp klockan 6 som vanligt, jag var faktiskt en underbar dotter till min mor i morse och satte på lite kaffe åt henne så åt vi frukost tillsammans, underbart! Det är såhär att min mamma har bihålleinflamation, så nu är det andra veckan hon är hemma, stackars min mamma. Kommer kännas konstigt när hon börjar arbeta igen sen när hon är frisk, för jag har precis vant mig att först hennes vän Lohne alltid var hemma morgon/eftermiddag och nu när hon inte är här längre så är mamma hemma..

I dag var resan till skolan, förfärlig! Bussen kom inte i slussen, skulle ta en annan, men där kom jag inte ens in för det var många som tänkte samma tanke.. Så jag fick vänta på nästa. Så typiskt för det är såhär att jag hade även i dag nationellt prov i MatteB, satt mer än 3 timmar, så jäklans tråkigt! Gjorde samma prov i våras (eller inte samma, men äsch) fast den gången satt jag 4 timmar i sträck, och hade även "eftersnack" med läraren, så man kan ju säga att jag var död den dagen, som i dag.

Dagens..

Just nu sitter jag i skolan och ha Filosofi, och det är dags att skiva på instuderingsfrågorna till provet vi ska ha om en vecka. Fick precis frågorna, och ja, de är lite svåra, men det här kommer jag klara av galant!

Om något man gör är för lätt, blir det mycket jobbigare för det är så lätt, men om det däremot är jätte svårt, blir det jobbigt för det är så svårt... När är man nöjd igentligen?

Dagens planering:
9.00     Filosofi
13.00  Studentmöte
14.00  Projekt


BESÖK PÅ ELIZ PRAKTIK I ARNINGE!

Var på besök sedan när jag slutat skolan på Eliz praktik ute i Arninge, var sjuhelskottas jobbigt att ta sig dit ska ni veta! Gash! Men kom till slut fram, och fick se affären där Eliz jobbat nu varje dag i 6 veckor, hur orka hon är frågan? Men iaf. vi beställde lite mat även kaffe med tillbehör, satte oss framför brasan i restaurangen supermys! Sedan spana vi även in affärerna i centrumet, och vem hitta inte värsta skoaffären om inte jag?!

I affären sa jag till Eliz: "Vet du vart jag vill bo?" Hon svara "Nej, vart?" Jag svarade "I en skoaffär, tänk att låsa dörren och kasta bort nyckeln, det skulle inte vara helt fel? As mycket skor ju!". Kanske inte så roligt, men själva situationen var rolig eftersom jag precis känner så inför skor..

Torsdag

God morgon!

I morse blev jag väckt utav min styvpappa, för att mamma är ju sjukling. Morgonen var lugn, eftersom vi inte hade tv internet.. Även radion funkar inte! Blir galen! Men iaf. var ganska trött i morse, men ändå inte på nå vis?

Kom 15 min. försent till skolan i dag, första gången den här terminen! Det är inte vanligt för att vara jag, men ibland kan även jag komma försent, right?

God försättning..

Dags att städa rummet

Det konstiga med mig är nog att jag måste städa mitt rum varje dag för att det blir alltid stökigt på något sätt, vet dock inte hur? Brukar knappt vara i mitt rum, men tydligen tillräckligt? Har tyvärr ingen lillasyster/bror som jag kan skylla på eftersom jag är enda barnet som bor här (Alltid gjort) fasiken, ibland vill man ha nån att skylla på? Så jag får nog skylla på sjuklingen mamsen, right? Hon tar säkert åt sig äran, eftersom hon alltid tar åt sig äran..

Men iaf. nu är det dags att städa rummet och kasta tv:n, för fanskapet funkar inte fortfarande! En hel dag utan tv, hur beroende är man igentligen av "dumburken" tro? Vi kommer troligen vara utan hela kvällen plus hela dagen i morgon, gash! Stackars våran dvd säger jag bara, mamsen har kikat hela dagen på film, den går varm som sagt..

Onsdag - Ledig

Vaknade av att mamsen kom in i mitt rum runt 9-tiden och frågade "Linnea, vill du ha lite kaffe?", och vem kan motstå kaffe? Så jag gick ned så småningom, för det är såhär att mamma ska vara hemma hela veckan för hon har virus i halsen (Eller vad det nu var)

Eftersom vi just nu inte har något internet eller tv, fanns det inte så mycket att göra än att inte sätta på tv:n när vi åt frukost.. Som sagt, vem har inte sätt myrornas krig redan?

I dag blir det mycket plugg som sagt, får se om jag hinner med allt som ska göras bara..


God kväll!

Kom hem lite halv sent i dag från skolan, och då var det bara raka vägen till soffan å sova lite.. Sedan har det blivit julkalender tittande osv. Men det var inte lika mysigt som i går när jag o mamsen satt framför julkalendern o kika, för igår drack i glögg (med russin å mandel) plus lussebulle å pepparkakor, MUMS. Men det fick duga i dag iaf som sagt..

Varför ska tiden gå så snabbt för? Känns inte som om man har hunnit med den här dagen i dag..

Ledig i morgon, vi får se hur tidigt jag kommer upp för jag har en hel del att göra i morgon..
God natt!


"Talet" gick super!

Svenska lektionen är nu snart slut, och läraren gick precis igenom vad som skall göras inom 2 veckor (Då kursen slutar) Det är ungefär runt 10 uppgifter att göra, varav 2 uppgifter görs muntligt. Det känns tufft för jag har endast en lektion kvar, för nästa vecka är det nationellt prov för min del så den svenska lektionen uteblir. Den sista svenska lektionen, går till att skriva "platsskrivningen", så då har man ingen tid att arbeta åt inlämningarna, så det får bli plugg hemma så det ryker! Vill inte ha ett "IG" bara för man är seg på att lämna in uppgifter, känns så onödigt..

Men åter till dagens lektion... hade muntlig redovisning av "hyllnings-talet", som jag valde att det skulle vara till min syster på hennes bröllop. Det var faktiskt roligt, och jag kände mig hyffsat säker trots att jag endast läst "manuset" ett par gånger.. Kritiken var ganska lättsam av mina klasskompisar, de sa bl.a. att de tyckte om humorn i talet som sagt en sade "Så man fick skratta lite". Fick VG på talet, så jag är nöjd, läste inte så mycket, utan jag kom ihåg vilka områden, samt i rätt ordning jag skulle berätta om.. Undra om jag kommer att använda talet som jag skrivit, sen när min syster gifter sig på riktigt?! Ska iaf. spara det, så får vi se..


Tisdag

Sitter just nu i skolan, och ska ha alldeles strax svenska C lektion.. På dagens lektion ska 2,5 timma gå till att alla ska genomföra sina tal.. (Hylling plus till nation) Inklusive jag, så vi får se hur det går!

Dagens:
9.10   Svenska C - Tal
12.30 Matematik B - Inför Nationella prov nästa vecka
14.30 BGM - Information om student osv.

Ha en bra dag!

Bilder; Fredagens shopping


Eftersom jag inte skrivit något alls i helgen ville jag bara skriva lite kort att jag inhandlade ett par skor i Fredags.. De var supersköna, men har gått med de fredag plus i lördags o jag lovar fick skoskav! Men det går förhoppningsvis över med tiden, eller man får hoppas på det iaf.


Det vart iaf. ett par svarta stövlar, utan klack super härliga!
Om man nu bortser från att jag fick skovskav såklart.













Bloggdesign

Suttit nu å fixat lite mer "julig" inspiration på min blogg, vet inte hur bra det gick för det blev inte som jag ville ha det! Men det får duga ett tag framöver för jag ska kika på "Julkalendern" nu tänkte jag..

Tips till att hålla tal

Sitter just nu och skruvar på ett tal som jag ska hålla i morgon på kursen "Svenska C". Vi har fått i uppgift att skriva ett hyllningstal, och såklart har jag valt att skriva till min syster.. Jag funderade länge på ett bröllops tal (Som jag sedan kan använda när hon väl gifter sig) Men nu kom jag på att jag kanske ska skriva ett tal till hennes examen om ett år? Det är ju stort att gå ut lärarhögskolan, men jag vet inte? Tror jag tar bröllops talet iaf. för det är nog lite enklare..

TIPS PÅ ATT HÅLLA TAL:
* Öva gärna talet inför en vän eller liknande
* Stå upp, då ser alla vem som talar
* Försök att tala högt och tydligt
* Ha gärna talet nedskrivet, men försök att inte kika på det
* Ha gärna något att hålla i under talet tex. en penna eller dyl.
* Titta gärna på de som talet riktar sig till, åtminstone då och då.
* Tala inte för fort.
* Ha pauser som visar vad som är viktigt i det du säger
* Håll hellre talet kort och koncist än för långt och utdraget, om talet blir för långt kan gästerna lätt tappa koncentrationen och bli otåliga
.


De flesta är nervösa inför ett tal och det är fullt naturligt. Tänk på att ett tal inte behöver vara en så komplicerad historia, utan tänk på hur skönt det känns efteråt att du gjort något du möjligtvis tycker är jobbigt.

Ju mer man håller ett tal inför publik, ju säkrare blir man..

LYCKA TILL!


Måndag - 1a december

God eftermiddag! Har inte haft någon tid alls till att skriva här i bloggen den här helgen, har haft fullt upp som sagt och även sovit en hel del..

I fredags var min kompis hos mig med sin hund (Rottweiler/Chefer) Superfin hund, men har fått damsuga nu för den tappade så mycket päls! Men ska inte klaga som sagt..

I lördags var jag på födelsefirande tidigt på eftermiddagen, och det var trevligt.. Sjöng lite karaoke (Leende guldbruna ögon) med bl.a. syrran o några till.. Var ute på landet det där firandet var, och när vi skulle hem därifrån med bussen var det ett rent helvete om man får säga så, för vi hade ingen aning om vart bussen kom.. Men vi kom hem iaf. och då begav jag mig hem till en kompis.

Helgen gick snabbt som vanligt, känns inte som om det är måndag?! Känns som om det är måndag, och sen är det måndag helt plötsligt igen. Undra hur det här går till igentligen?

RSS 2.0