Brandos.se

Torsdag - Filosofi del3

God morgon!

Nu är vi framme på dag torsdag denna vecka, har faktiskt gott fort känns det som? Fast det säger man nog varje torsdag..

Som sagt kom nästan precis till skolan, resan hit kändes lite halv lång i dag men men den är ju ganska lång.. Så inte konstigt den kändes lång kanske?

Om några minuter börjar dagens första och sista lektion, och det är inte mindre än "Filosofi". Den kursen är ganska rolig, så vi får hoppas åter den här dagenslektion blir rolig.. Så om inte annat tiden går fort för den håller på 1,5-2 timmar!



UPPDATERING:
Filosofi del.3
I dag på lektionen höll vi på med kapitlet som heter "SPRÅKET" och då pratade vi mycket om att ett ord kan ha tre olika aspekter t.ex. det första Ordet i sig den andra Referensen och det tredje Betydelsen.

Det finns mycket som man kan misstolka tack vare ett enda ord, detta är ganska roligt i sig tycker jag eftersom jag inte direkt tänkt på det tidigare. T.ex. om någon nämner "En hund" så kan vi ju tänka på alla möjliga sorters hundar t.ex. grannens skällande hund, eller kompisens snälla hund.. För det är såhär att man oftast reflekterar till sina egna erfarenheter när man hör ordet "hund". Nog om det!

Lektionens uppgift var att besvara några frågor som sedan skall lämnas in.. Rubriken för ämnet var "Vad är verkligt?" t.ex. på frågor att besvara var "Vad är metafysisk fråga?" "Vilka två olika "verkligheter" beskrev Aristoteles?"  samt "Vad tror du är verklighet utifrån ovan nämnda teorier och synsätt? Motivera dina ståndpunkter"

Så nu är det bara att sätta i gång o besvara dessa frågor o även ställa frågan till sig vad man anser är verklighet..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0